Новий курс «Наукова комунікація в цифрову епоху»

В сучасному світі наука розвивається настільки нечуваними темпами, що кількість наукових статей, у яких вчені сповіщають про свої відкриття, стабільно перевищує 2 млн. на рік.

Цю кількість не просто неможливо прочитати!
Її неможливо уявити!

Як не потонути в такому океані інформації?

Саме з цієї причини старт безкоштовного онлайн-курсу «Наукова комунікація в цифрову епоху» на платформі Prometheus є абсолютно закономірним явищем.

Як правильно розповісти про своє відкриття світові?
Де «чути» думки колег з усіх лабораторій світу і обирати корисні для власних досліджень?
Як шукати наукову інформацію та працювати з базами даних?
Що таке імпакт-фактор, індекс Гірша, наукометрія та бібліометрія?
Академічна доброчесність, плагіат, рецензування, відкрита наука – чому це важливо?

Онлайн-курс безумовно має бути в пріоритеті вчених-початківців – здобувачів ступеня PhD, викладачів університетів на ранніх етапах їхньої наукової кар’єри, тих, хто лише мріє розпочати наукову кар’єру, а також усіх охочих дізнатися про «внутрішню комунікаційну кухню» сучасної науки.

Спікери онлайн-курсу зроблять все, аби Ви публікували статті тільки у якісних наукових журналах, а вебофсайнси, скопуси та сколари замість паніки викликали зацікавленість у доступі до наукових здобутків усього Людства.

Посилання на онлайн-курс https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:UKMA+SCDA101+2020_T1/about?fbclid=IwAR30RZc1ooDwx1LPDfYjzDupyRoRd2OqOmNCWRvc-Tq885FPjekvZpald9A

Ми закликаємо поширити інформацію про цей курс серед Ваших колег – науковців, науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *